Vijesti

/2019

Četvrti partnerski sastanak INHERIT projekta održan u Monpeljeu
17/09/2019

Četvrti sastanak projektnog tima INHERIT projekta (Održive turističke strategije u zaštiti i valorizaciji prirodne baštine mediteranske obale i priobalja) održan je 11. i 12. septembra 2019. godine u Monpeljeu, Francuska.

Sastanak je okupio vodeće partnere, vođe radnih grupa i relevantne ključne partnere koji su preuzeli aktivnu ulogu u predviđenim sesijama. Tokom dvodnevnog sastanka, partneri su razgovarali o do sada završenim aktivnostima, te napravili plan za buduće aktivnosti u okviru radnog paketa IV koji predstavlja testiranje i sprovođenje aktivnosti u odabranim zaštićenim područjima.

Projekat će testirati i primijeniti novi pristup prilagođen specifičnostima MED-a u zaštiti prirodnog naslijeđa od štetnih posljedica intenzivnog turizma. INHERIT će promovisati sezonske olakšice za održivi turizam i rješavanje problema prevazilaženja domaćih kapaciteta, osmišljajući i primjenjujući “bottom up” pristup u zaštiti područja, oslanjajući se na samoregulaciju i praćenje od strane lokalne zajednice i turističkih aktera.

INHERIT se realizuje u okviru Interreg MED programa i okuplja 15 partnera iz svih 10 MED zemalja sa ciljem očuvanja i valorizacije prirodnog nasljeđa u MED obalnim i priobalnim turističkim destinacijama. Parkovi Dinarida - Mreža zaštićenih područja Dinarida je zvanični partner iz Crne Gore.

arhiva
dokumenti