Vijesti

/2020

ECO KARST - Natura 2000 Award
06/06/2020

Projekat ECO KARST Ekosistemske usluge kraških zaštićenih područja izabran je kao jedan od finalista za nagradu Natura 2000, za 2020 godinu.

Žiri na visokom nivou razmatra uži izbor, a pet pobjednika biće objavljeno na ceremoniji dodjele nagrada u Briselu u oktobru.

U međuvremenu javno glasanje za nagradu Natura 2000 je pokrenuto i zatvara se 15. septembra. Tokom narednih nedelja šira javnost će glasati za svog omiljenog finalistu nagrade Natura 2000. Aplikacija koja dobije najviše glasova dobiće željenu nagradu Evropski građani. Aplikacije možete promovisati u što većem broju (na primjer, na veb lokaciji / nalogu društvenih medija). Promotivni materijal možete pronaći na sljedećem linku:  https://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/awards/promotional-material/index_en.htm

Aplikacije predstavljaju napore Evropljana u zaštiti i obnovi priroda u EU - kroz akcije očuvanja na terenu, podizanjem svijesti o vrstama i njihovom staništu, isticanjem društveno-ekonomske koristi mreže Natura 2000. Svi oni su prezentovani na web stranici Natura 2000 Award, promovisana od strane Evropske komisije. Ove aplikacije je ocijenila nezavisna komisija stručnjaka koji su kao finaliste izabrali 27 prijava. Javnost je takođe pozvana da glasa za njenog najdražeg finalistu - finalista sa najviše javnih glasova osvaja vrlo posebnu nagradu: Evropsku nagradu građana. Da bi povećali šanse za osvajanje ove vrlo posebne nagrade, zamolili bismo vas za pomoć u njenom promovisanju.