Vijesti

/2022

Parkovi Dinarida učestvovali na finalnoj konferenciji “Transnacionalna saradnja za održivu budućnost Karpatskog regiona”
25/03/2022

Parkovi Dinarida su u četvrtak, 24. marta učestvovali na finalnoj konferenciji “Transnacionalna saradnja za održivu budućnost Karpatskog regiona” organizovanoj od strane European Wilderness Society, kroz Interreg Centralparks projekat, finansiran od strane Interreg Central Europe programa.

 U okviru drugog dana konferencije, okrugli sto pod nazivom “Značaj mreža zaštićenih područja u efikasnom upravljanju zaštićenim područjima i održivi razvoju zasnovanom na prirodi u Karpatima i šire” je okupio govornike sledećih mreža: Carpathian Network of Protected Areas, Alpine Network of Protected Areas, DanubeParks, Parks Dinarides i Carpathian Wetland Initiative u cilju razmjene iskustava, dobrih praksi, prednosti i slabosti i prostora za buduću saradnju.

Ovaj panel je rezultirao brojnim idejama i nadamo se da je ovo tek početak jedne uspješne saradnje među mrežama zaštićenih područja Evrope.