Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti

Ova web stranica je u vlasništvu nevladine organizacije Parkovi Dinarida-mreža zaštićenih područja Dinarida, u daljem tekstu “Parkovi Dinarida”.

S vremena na vrijeme možemo promijeniti politiku privatnosti ažuriranjem ovog objavljivanja.

Molimo provjerite ovu stranicu povremeno za promjene. Vaša dalja upotreba ove web stranice nakon slanja promjena u ovom pravilu znači da prihvatate naknadne izmjene.

  • Parkovi Dinarida ne prikupljaju nikakve lične podatke o korisnicima, osim onoga što nam je svjesno i specifično dostavio korisnik.
  • Parkovi Dinarida se obavezuju osigurati privatnost vaših ličnih podataka.
  • Obavezujemo se ne prodavati niti proslijeđivati vaše podatke bilo kojoj drugoj organizaciji izvan Parkova Dinarida, osim ako nam za to izričito ne date dopuštenje.
  • Uvijek vam dajemo opciju otkazivanja pretplate na našu mailing listu.
  • Ako ste mlađi od 18 godina, predlažemo da pitate svoje roditelje za dopuštenje prije prijave na ovu stranicu.

Privatnost podataka

1. Koje podatke prikupljamo?

a) Privatne podatke kao što su ime, adresa, telefonski broj, adresa e-pošte i datum rođenja (gdje je to prikladno). Te podatke prikupljamo samo u vezi s određenim aktivnostima, kao što su članstvo, kampanje, povratne informacije, ankete, pretplate na e-mail newsletter itd. Ne morate otkriti bilo koju od ovih informacija ako ne želite.

b) Podatke koji nisu lični.

Parkovi Dinarida prikupljaju podatke kao što su IP adresa (mjesto računara na internetu), stranice kojima se pristupa i datoteke koje su preuzete. To nam pomaže utvrditi koliko osoba upotrebljava našu web-lokaciju, koliko ljudi je redovno posjećuje, koje su stranice najpopularnije i koje stranice su najmanje popularne. Ove informacije nam ne govore ništa o tome ko ste, to jednostavno omogućuje nadzor i poboljšanje naše usluge.

Upotrebljavamo Google Analytics, uključujući oglašavanje na prikazivačkoj mreži (npr. Remarketing) i izvještaje o broju pojavljivanja na Google prikazivačkoj mreži. Posjetioci mogu isključiti Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase Google prikazivačke mreže pomoću podešavanja oglasa.

2. Gdje se informacije bilježe?

Lični podaci koji se šalju putem obrasca na ovoj stranici prikupljaju se samo u bazi podataka Parkova Dinarida. Obećavamo da Parkovi Dinarida neće dijeliti informacije koje nam dajete na ovoj web stranici s bilo kojom drugom organizacijom izvan Parkova Diarida, osim ako na to niste izričito pristali.

3. Informacije za osobe ispod 18 godina

Ako ste mlađi od 18 godina, obavezno zatražite odobrenje roditelja ili staratelja prije nego što pošaljete bilo kakve informacije o sebi (vaše ime, adresa, adresa e-pošte, itd.) nama ili bilo kome drugome preko interneta. Podstičemo roditelje da se uključe u praćenje upotrebe interneta kod svoje djece i da budu svjesni aktivnosti u kojima ona učestvuju.

4. Vaše pravo na pristup informacijama

U svakom trenutku možete zatražiti kopiju ličnih podataka koje držimo o vama ili zatražiti ispravak ili brisanje informacija.

5. Spoljašnje veze

Na ovoj web stranici postoje linkovi koji vas vode na druge web stranice izvan naše usluge. Sve veze koje se dostavljaju na web stranice treće strane izvan ove stranice pružaju se samo zbog vaše praktičnosti. Rad i sadržaj takvih web stranica trećih strana je izvan naše kontrole, a mi ni na koji način ne prihvatamo nikakvu odgovornost za sadržaj ili drugi materijal koji se može sadržavati na takvim web stranicama, korištenjem takvih web stranica, ili bilo kojih drugih proizvoda ili usluga promovisanim ili prodanim putem takvih web stranica. Ni pod kojim okolnostima nećemo biti odgovorni za bilo kakvu štetu, direktnu ili indirektnu, koja proizlazi iz bilo koje upotrebe ove web stranice ili bilo koje druge web stranice treće strane povezane s ovom web stranicom, bez obzira na to je li nam savjetovana mogućnost nekih šteta.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naših pravila o privatnosti, kontaktirajte nas.