Vijesti

Parkovi Dinarida postavili informativne i signalne table na Gorici

Parkovi Dinarida u saradnji sa Agencijom za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice postavili su: informativne table na Brajevom pismu kao i signalne table – table zabrane upotrebe plamena na otvorenom u Park šumi Gorica.  

Informativne table na Brajevom pismu postavljene su na oba ulaza u park šumu Gorica – kapija na ulazu u park šumu iz pravca centra i iz pravca Zagoriča. Cilj aktivnosti je da informacije o prirodnim vrijednostima Gorice budu dostupne posjetiocima sa oštećenim vidom. Takođe, cilj je da se podstaknu upravljači zaštićenih područja da učine zaštićena područja dostupna za sve.

Table su postavljene kao dio projekta “Za očuvanu Goricu”, koji Parkovi Dinarida realizuju u okviru ReLOaD2 programa, koji finansira Evropska unija a sprovodi UNDP.

Imaući u vidu da su požari jedna od najvećih prijetnji za očuvanje Gorice, takođe su postavljene i tri signalne table a u narednim danima će biti postavljena i četvrta tabla. Signalne table su zapravo table zabrane odnosno upozorenja o zabrani korišćenja otvorenog plamena.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...