Dan zaštite Dinarida

Na V Generalnoj Skupštini Parkova Dinarida u Parku prirode Blidinje u maju 2019.godine donešena je odluka o proglašenju 7. oktobra za Dan zaštite Dinarida. Povod za odabir 7. oktobra je taj što je na taj datum 2014. godine, u NP Brijuni održana konferencija Parkova Dinarskog luka na kojoj je potpisano pismo namjere o osnivanju Parkova Dinarida.

Inicijativa za uspostavljanje Dana zaštite Dinarida potekla je iz Sekretarijata Parkova Dinarida iz Podgorice kao prvi korak ka unaprijeđenju prirodnih vrijednosti Dinarida, jačanju saradnje i većoj prepoznatljivosti regiona Dinarskog luka kao cjeline.

Obilježavanjem Dana zaštite Dinarida, ukazuje se na važnost prirodnog i kulturnog naslijeđa zemalja Dinarskog luka, kao i isprepletenost prirodnog bogatstva i kulturno – istorijskih vrijednosti ovog po mnogo čemu posebnog prostora u Evropi. S tim u vezi prethodne tri godine Dan Dinarida obilježen je u XX zemalja, bilo je uključeno XX institucija, nevladinih organizacija, zaštićenih područja, sprovedene su brojne aktivnosti na temu zaštite prirode i u cilju promocije očuvanja Dinarida.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...