Konferencije Parkova Dinarida

U želji da unaprijedimo razmjenu iskustava i dobrih praksi zaštićenih područja u regiji Dinarida, Parkovi Dinarida organizuju redovne konferencije mreže Parkova Dinarida, kojim pored članica mreže prisustvuju i drugi parkovi sa područja Dinarida. Prva Konferencija održana 2014. godine, bila je ujedno i osnivačka Skupština Parkova Dinarida, a od tada se takve konferencije organizuju jednom godišnje.

Cijeneći važnost saradnje i značaja suštinskog uključivanju predstavnika lokalnog stanovništva u planiranju i upravljanju zaštićenim područjima, u cilju povećanja ekonomskih, društvenih i kulturnih dobrobiti, od 2018. godine konferencijama Parkova Dinarida pored zaštićenih područja prisustvuju i predstavnici lokalnih zajednica kao i nvo-i.

Događaji tradicionalno okupljaju veliki broj učesnika iz osam zemalja regiona Dinarida, koji u toku radnog dijela konferencije kroz diskusije, prezentacije i radionice sa vodećim stručnjacima iz regiona razmijenjuju iskustva i obrađuju teme unapređenja upravljanja zaštićenim područjima kao i jačanja saradnje zaštićenih područja i lokalnih zajednica, koje predstavlja jedan od temelja dobrog upravljanja prirodnim resursima.

Jedan od ciljeva ovakvih događaja je i unapređenju prirodnih i kulturnih vrijednosti zastićenih područja Dinarida, njihova promocija i podrška, kao i primjena dobrih praksi održivog razvoja i upravljanja.

Kao dio programa konferencije organizuju se i godišnje Skupštine mreže Parkova Dinarida.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...