Priroda nas povezuje - Parkovi Dinarida

Izložba fotografija pod nazivom „Priroda nas povezuje-Parkovi Dinarida“ osmišljena je 2018. godine, u saradnji sa Parkom Tivoli, Rožnik i Šišenski hrib iz Ljubljane (Slovenija). Cilj izložbe bila je promocija zaštićenih područja u okviru mreže Parkovi Dinarida i zaštićenih područja, koji su članovi Zajednice parkova Slovenije.

U tu svrhu sakupljene su najljepše fotografije iz 58 zaštićena područja, članova asocijacije Parkova Dinarida kao i fotografije članova Zajednice parkova Slovenije, koji okuplja 14 upravljača zaštićenih područja Slovenije. Fotografije su u formi 120 bilborda velikog formata na najljepšoj lokaciji u Ljubljani, u parku Tivoli u novembru 2018 do kraja januara 2019. godine.

Na fotografijama su predstavljene prirodne i kulturne baštine zaštićenih područja, te prednosti zaštite tih područja za lokalno stanovništvo i ljude koji žive u široj regiji.

Nakon uspješno organizovane izložbe u Parku Tivoli postavka je preseljena u TNP Centar Bohinj gdje je domaćin bio Nacionalni park Triglav.

Galerija

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...