Vijesti

Božićna bajka u Parku prirode Učka

Tradicionalna Božićna bajka u Parku prirode Učka, održat će se ovaj vikend, od 16. do 18. prosinca, na prijevoju Poklon, ispred istoimenog Centra za posjetitelje. Tijekom tri dana održavanja manifestacije, posjetitelje očekuje pregršt sadržaja za sve generacije u novom, ali prepoznatljivom planinskom ambijentu.

Dolazak Djeda Božićnjaka na Poklon, očekuje se u petak, 16. prosinca, u 16 sati. U svojoj kućici na Učki, on će i ove godine darivati najmlađe posjetitelje, a prvi u redu bit će štićenici Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe „Ivana Brlić Mažuranić“ te Mali Učkari, za koje su Javna ustanova Park prirode Učka i pokrovitelji manifestacije i ove godine pripremili darove koje će im Djed Božićnjak uručiti. Za sve ostale pripremljeni su pokloni s motivima Parka prirode Učka, koje će roditelji moći, po prigodnim cijenama, kupiti prije odlaska kod Djeda Božićnjaka, u suvenirnici Centra za posjetitelje Poklon. Djeca će se i ove godine moći fotografirati s djedicom te naknadno preuzeti svoje fotografije u Opatiji i Rijeci.

Photo by Petar Kurschner

Niti ove godine neće izostati vožnja u tradicionalnoj, 80 godina staroj kočiji, a tijekom cijelog trajanja programa bit će organizirane kreativne radionice izrade božićnih ukrasa i čestitki, od recikliranih i prirodnih materijala, u grijanom edukacijskom prostoru Centra za posjetitelje.

Novitet u ovogodišnjoj ponudi je adventski sajam, na kojem će se, s rukotvorinama i proizvodima, predstaviti 15-ak lokalnih OPG-ova i umjetnika. Bit će to idealna prilika za kupnju originalnih božićnih poklona ili uspomena s Učke.

Photo by Petar Kurschner

Za dobru atmosferu pobrinut će se DJ Voljen Korić, a dodatno će je razigrati članovi cirkuskog kolektiva Cirkeros, koji će kao Bijele statue i Harlekini, u subotu i nedjelju zabavljati posjetitelje. U subotu, 17. prosinca, u 16.30 i 18.30 sati, održat će se fire show, odnosno nastup s vatrom, koji će sigurno zagrijati atmosferu snježne Božićne bajke.

Za ugostiteljsku i gastronomsku ponudu pobrinut će se Lovačko društvo Srnjak iz Lupoglava te Planinski bar, a u grijanom šatoru bit će organizirano i gledanje utakmice hrvatske reprezentacije.

Tijekom cijelog vikenda, od petka do nedjelje, posjetitelji će moći razgledati interpretacijski postav Centra za posjetitelje Poklon po sniženim cijenama ulaznica, radno vrijeme bit će prilagođeno trajanju manifestacije.

Božićnu bajku u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon, možete posjetiti u petak, od 16 do 19 sati te u subotu i nedjelju od 13 do 19 sati, dok će zabavni program u šatoru potrajati do 23 sata.

Božićnu bajku u Parku prirode Učka podržali su Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Turistička zajednica Kvarnera i Turistička zajednica Grada Opatije.

Informacije su preuzete sa link.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...