Vijesti

UNAPRIJEĐENA TURISTIČKA PONUDA NP SKADARSKO JEZERO

“Implementacija svih predviđenih aktivnosti kroz projekat “Pannonia-Adria Connection – PA.CON” značajno će doprinijeti unapređenju turističke ponude Nacionalnog parka Skadarsko jezero u narednom periodu” poručio je direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, Vladimir Martinović na svečanom otvaranju turističke infrastrukture izgrađene i rekonstruisane kroz implementaciju “Pannonia-Adria Connection – PA.CON” projekta.

U okviru projekta JPNPCG je realizovalo adaptaciju izložbenog prostora Centra za posjetioce u Virpazaru, sanaciju krova Upravne zgrade NP Skadarsko jezero na Vranjini, osmatračnicu za posmatranje ptica na Stanaju, izgradnju nove osmatračnice za posmatranje ptica na Radušu, platforme za gnježđenje pelikana, 3D znak, biciklističku signalizaciju na stazi Virpazar–Ckla i saniranje pješačke staze u Virpazaru. Takođe, u toku je proces nabavke električnih bicikala, solarne stanice za punjenje i izrada skulptura ptica koje će obogatiti Centar za posjetioce na Virpazaru.

Martinović je kazao da će novoadaptirani izložbeni prostor Centra za posjetioce u Virpazaru svojim bogato osmišljenim tematskim sadržajem pružati posjetiocima sliku o tradicionalnom načinu privređivanja i ribolova na Skadarskom jezeru, kao značajnom segmentu kulturne i istorijske prošlosti ovih prostora.

Adaptacija enterijera ovog objekta u izložbeni prostor realizovana je kao jedna od prioritetnih aktivnosti Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore u okviru Projekta PA.CON”, rekao je Martinović.

On je istakao da je glavni cilj projekta direktan doprinos razvoju održivog turizma u ciljanoj regiji, korišćenjem i aktiviranjem neiskorišćenih prirodnih resursa i dobara.

Martinović je zahvalio regionalnim i domaćim partnerima na osmišljavanju i realizaciji aktivnosti na projektu PA.CON, kao i svim članovima projektnog tima JPNPCG.  

“Posebnu važnost za nas ima stvaranje mosta saradnje, prijateljstva i povjerenja između partnera koji otvaraju put za buduće nove projekte, dok saradnju NPCG sa NVO sektorom smatramo partnerstvom koje garantuje bolje upravljanje i stvaranje novih vrijednosti”, poručio  je Martinović

Informacije preuzete sa linka.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...