Odvajajmo otpad zajedno


Naziv: Odvajajmo otpad zajedno
Donator: Ministarstva održivog razvoja i turizma
Trajanje: decembar 2019. – jun 2020.
Vrijednost: 3.895 EUR

Parkovi Dinarida u saradnji sa opštinom Plužine i Javnim Komunalnim preduzećem Plužine sproveli su projekat „Odvajajmo otpad zajedno“.

Opšti cilj projekta je bio uspostavljanje održivog sistema upravljanja otpadom i njegovo konstantno unaprijeđivanje, a pored ovoga, intenzivirale su se aktivnosti u domenu jačanja svijesti o značaju pravilnog postupanja sa otpadom.

Projektom se unaprijedila infrastruktura kroz postavljanje kanti za suvi i mokri otpad, koje su vidno označene sa postavljenim naljepnicama koje sadrže informacije o vrsti otpada koji se u njima sakuplja. Kroz projekat se pripremao i distribuirao edukativni materijal (brošura i lifleti) pomoću kojih su se građani Plužina informisali o značaju i potrebi odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i načinima na koje to mogu učiniti.

Edukativne radionice za ciljne grupe (građani, djeca školskog uzrasta, zaposleni u javnoj upravi) su organizovane, a u cilju dalje animacije građana da pravilno odlažu otpad. U saradnji sa Komunalnim preduzećem i Parkom prirode Piva organizovala se akcija čišćenja i uređenja jedne nelegalne deponije na području Parka.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...