Vijesti

ОТВОРЕН ВИДИКОВАЦ ЗЕЛЕНИКА – ЈП ,,Национални парк Тара“

Поводом Дана чистих планина и Светског дана туризма, 27. септембра, ЈП ,,Национални парк Тара“ је званично отворило још један туристички садржај намењен посетиоцима – видиковац Зеленику.

Овај видиковац се налази на путу Перућац – Митровац и са њега се пружа очаравајући поглед на реку Дрину, језеро Перућац, ХЕ ,,Бајина Башта“ и предео Осата у Републици Српској.

Поред ограде и шест модерно и функционално дизајнираних надстрешница са столовима, клупама и лежаљкама, постављене су и информативно – едукативне табле, као и табла са правилима понашања у зони националног парка, чиме су и радови на уређењу видиковца завршени.

,,Ми смо, пре свега, овде решили један проблем, где је била дивља депонија. На предлог Савета корисника НП Тара, ми смо овај простор средили и ставили у функцију видиковца.“ – изјавио је за медије Драгић Караклић, директор ЈП ,,Национални парк Тара“.

Званичном отварању видиковца, поред представника ЈП ,,Национални парк Тара“, присуствовали су и представници Уникредит банке Србија, која је заједно са Министарством заштите животне средине финансијски помогла изградњу видиковца.

,,Веома нам је драго што смо део пројекта који заједно спроводимо са Министарством заштите животне средине. И данас овде, на овом лепом месту, хоћемо да искажемо нашу жељу да подржимо напредак заједнице и да покажемо делима, а не речима, да нам је заиста важно да планета коју остављамо нашој деци буде боља од оне коју ми имамо“ – изјавила је Светлана Бунчић, директорка идентитета и комуникације Уникредит банке Србија.

Отварању су присуствовали и представници Туристичке организације ,,Тара – Дрина“, који су финансирали израду пројекта.

,,Ово је 11 видиковац у Националном парку Тара и налази се на 550 м надморске висисне. Обзиром на то да је скоро направљен, видиковац Зеленика прети да заузме примат над видиковцем Бањска стена по броју посетилаца.“ – истакао је Милан Ђурић, директор Туристичке организације ,,Тара – Дрина“.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...