Vijesti

Najava radionice „Upravljanje požarima u zaštićenim područjima“

Parkovi Dinarida  i The Nature Conservancy imaju zadovoljstvo da najave drugu edukativnu radionicu „Upravljanje požarima u zaštićenim područjima“.

Radionica će se održati u periodu 24-26 oktobar 2023. godine u Kolašinu/ Parku prirode Komovi. Namijenjena je upravljačima zaštičenih područja, Službama zaštite i spašavanja, te predstavnicima Uprava za gazdovanje šumama i lovištima, kao ključnim akterima u pogledu prevencije i upravljanja šumskim požarima u zaštićenim područjima.

Tokom trajanja radionice, učesnici će se angažovati u interaktivnim sesijama, stručnim prezentacijama i praktičnim vježbama kako bi razvili čvrsto razumijevanje principa i tehnika upravljanja požarima kao i važnostima sprovođenja preventivnih mjera na suzbijanju pojavljivanja požara.

Tokom radionice će se dati osvrt na važnu vezu između šumskih požara i ekološkog statusa riječnih slivova, ističući značaj sprečavanja i ublažavanja požara radi očuvanja ovih važnih prirodnih resursa. Program radionice će takođe pružiti jednodnevnu praktičnu obuku sa osnovnom vatrogasnom i zaštitnom opremom na prostoru Parka prirode Komovi.

Aktivnost se organizuje uz podršku US Forest Service International Programs kroz projekat„Unapređenje upravljanja zaštićenim područjima u Crnoj Gori“.

Program radionice

©Internet/Ilustracija

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...