Vijesti

Održana dvodnevna obuka za eko-volontere              

Parkovi Dinarida u saradnji sa Agencijom za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice organizovali su dvodnevnu obuku za eko-volontere u Podgorici, 23.01. i 24.01.2023.godine.

 Cilj obuke bio je da se podstaknu  građani i građanke da se proaktivnije uključe u zaštitu prirodnih vrijednosti Podgorice i svojim doprinosom pomognu Agenciji za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice.

Prvog dana obuke, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa Planom za eko-volontere Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice, nauče nešto više o prednostima volontiranja ali i o sprovođenju nadzora u zaštićenim područjima.

Drugog dana obuke učesnici su imali priliku da saznaju kako izgleda jedan radni dan rendžera u Podgorici, čuju nešto više o aktivnostima Udruženja ljubitelja Gorice i prirode ali postignutim rezultatima projekta “Za očuvanu Goricu” kojeg sprovodi NVO Parkovi Dinarida.

Pored navedenog, u saradnji sa Službom zastite i spašavanja Glavnog grada organizovana je obuka koja se sastojala iz teorijskog i praktičnog dijela. Glavni cilj obuke bio je da učesnici nauče da koriste protiv-požarnu opremu prvenstveno naprtnjače i metlice ali i da nauče nešto više kada su u pitanju požari i kako oni mogu dati svoj doprinos. Pored navedenog, predstavnici Službe zastite i spašavanja pripremili su i Protokol o postupanju u slučaju nastanka požara na Gorici koji je predstavljen na obuci.

.

.

.

Obuka se organizovala u okviru projekta „Za očuvanu Goricu“. Projekat je podržanu okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu2 –ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD2 program realizuje se u partnerstvu sa petnaest lokalnih samouprava, u okviru pet klastera među kojima je „Središnji region“, koji čine Podgorica, Golubovci, Cetinje i Danilovgrad.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...