Vijesti

PP Učka – Predstavljanje rezultata DINALPCONNECT projekta

U petak, 10. veljače, od 10 do 13 sati, u Centru za posjetitelje Poklon, u Parku prirode Učka, održat će se Info dan DINAPLCONNECT projekta. Na info danu bit će predstavljeni rezultati ovog međunarodnog projekta, koji se provodio od 2020. do 2022. godine, a fokusirao se na budućnost travnjaka na području Pilot regije Slovenija – Hrvatska. U projektu su sudjelovali partneri iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne gore, BIH, Albanije i Grčke.

Projekt je rezultirao Strategijom za poboljšanje ekološke povezanosti na području Dinarida i povezivanje Dinarida s Alpama te Akcijskim planom za poboljšanje ekološke povezanosti suhih krških travnjaka na pograničnom području Slovenije i Hrvatske, kao pilot području  projekta DinAlpConnect.

Akcijski plan rezultat je rada mnogih dionika s područja Učke, Ćićarije i Krasa, koji su kroz dioničke radionice značajno doprinijeli konačnom rezultatu te će biti predstavljeni u srcu pilot područja – u Parku prirode Učka.

Akcijski plan će predstaviti stručna voditeljica Javne ustanove Park prirode Učka, dr. sc. Dalia Matijević, dipl. ing. biol., dok će strategiju za poboljšanje ekološke povezanosti predstaviti Irena Bertocelj, iz Kmetijskog inštituta Slovenije, koji je ujedno nositelj projekta. Projekt će posjetiteljima prezentirati Marina Grgić iz Udruge BIOM. Info dan završit će vođenom diskusijom s temom „Budućnost travnjaka na području Pilot regije“, koju će moderirati Bruno Kostelić iz Odsjeka za zaštitu prirode i okoliša Istarske županije.

Svoje sudjelovanje na info danu potrebno je potvrditi na sljedećoj poveznici najkasnije do ponedjeljka 6. veljače 2023.

Agendu možete preuzeti na: DINALPCONNECT_InfoDan

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...