IUCN KATEGORIJA
POVRŠINA
344 km2
II
1996.
OSNOVAN
BREDHI I HOTOVES
NACIONALNI PARK

Info

Bredhi i Hotoves-Dangelli se nalazi na jugoistoku zemlje, nekoliko kilometara od grada Permeta. Sa proširenjem od 34.361,1 hektara i predivnom vegetacijom koja se sastoji uglavnom od makedonske jele, ovaj nacionalni park je jedan od turističkih bisera zemlje, koji nudi neka ugodna iznenađenja u svako godišnje doba, kao i zimi, kada je pokriven snegom dok je u ljeto u kojem možete osjetiti njegovu svježinu. Za nekoliko godina se pretvorio u mjesto koje često posjećuju turisti. Nalazi se u području Frasheri, oko 35 kilometara od grada Permeti, sjeveroistočno od njega.
Impresivan pogled na park je prikazan ulaskom u dolinu Lumice u blizini planine Kokojka. Bredhi i Hotoves-Dangelli se smatra jednom od najznačajnijih mediteranskih relikvija u zemlji i jedan je od najvećih parkova na Balkanu sa makedonskom jelom.
Osim jele u ovom parku postoje i druge vrste; javor, crni grab, hrast, crvena i crna smreka, malina itd. Na visini od 800-1000 metara susreću se ravničarske livade okružene sekularnim veličinama drveća. Ovaj park formira ogromnu zelenu krunu sa očiglednim kontrastima koji izazivaju privlačnost za posetioce. Park je takođe bogat faunom; mrki medved, vuk, lisica, divlja svinja, divlji zec, veverica, itd. Ali ponos parka i njegov tipični predstavnik su jeleni, koje možete vidjeti na livadama i pašnjacima u dubokoj šumi. Životinjski svijet je vrlo atraktivan zbog svoje raznolikosti vrsta od mrkog medvjeda, vuka, lisice, kune, divlje svinje itd.
Zbog prekrasne i slikovite prirode, zdrave klime, čistog vazduha i blikine urbanim sredinama, ovaj park dobija turiste, rekuperativne i sportske vrednosti u svako godišnje doba. Vrste turizma koje treba sprovesti su eko-turizam, kamping, ekskurzije itd.

Kontakt podaci

Adresa
D.SH.Pyjor Permet. 6401, Albanija

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...