Vijesti

Potpisan Memorandum o saradnji između Parkova Dinarida i Lokalne turističke organizacije opštine Tuzi

Parkovi Dinarida – Mreža zaštićenih područja Dinarida i Lokalna Turistička organizacija opštine Tuzi potpisali su memorandum o saradnji. Memorandumom su definisane aktivnosti koje će se u narednim mjesecima sprovesti u cilju zaštite i promocije prirodnih vrijednosti spomenika prirode Kanjon Cijevne.

Tom prilikom,kao rezultat saradnje, biće izrađena prva Strategija razvoja održivog turizma u opštini Tuzi, koja će se temeljiti na razvoju i očuvanju zaštićenih područja koja se nalaze na teritoriji opštine Tuzi: Kanjon Cijevne i NP Skadarsko jezero. Proces izrade Strategije temeljiće se na participativnom pristupu uz učešće zainteresovanih strana.  Pored navedenog, biće izrađen i promotivni materijal o Kanjonu Cijevne kako bi se podizala sviejst javnosti o prirodnim vrijednostima ovog područja i potrebi za njegovo očuvanje.

Strategija razvoja održivog turizma je veoma značajan dokument za Lokalnu turističku organizaciju i opštinu Tuzi. Zaštićena područja, prirodne i kulturne vrijednosti opštine Tuzi predstavljaju prioritete kad je u pitanju razvoj turizma. Saradnjom sa regionalnom organizacijom Parkovima Dinarida otvorila se mogućnost izrade strateškog dokumenta koji će kroz jedan participativan pristup sagledati sve vrijednosti opštine Tuzi i na adekvadan način pružiti smjernice za razvoj održivog turizma. Radujemo se budućoj saradnji“. Istakla je Leonora Dedivanović, direktorica Lokalne turističke organizacije opštine Tuzi.

Zadovoljstvo nam je da kao regionalna organizacija koja okuplja preko 100 zaštićenih područja Dinarskog luka, možemo da doprinesemo očuvanju i promociji zaštićenih područja na teritoriji opštine Tuzi, kroz izradu veoma važnog dokumenta kakav je Strategija razvoja održivog turizma, a koji će opštini Tuzi ponuditi jasniju sliku razvoja turizma i benefita koje donose očuvana zaštićena područja” istakao je Zoran Mrdak, predsjednik Parkova Dinarida.

Izrada Strategije razvoja održivog turizmaopštine Tuzi sprovodi kao jedna od niza aktivnosti se u okviru projekta „Doprinos efiklasnijem upravljanju spomenikom prirode Kanjon rijeke Cijevne“ koji je finansijski podržan od strane BirdLife International i Partnerskog fonda za kritične ekosisteme – CEPF.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...