Vijesti

Poziv za učešće na programu: “Mladi rendžeri”

Parkovi Dinarida – Mreža zaštićenih područja Dinarida i udruga Dinarica a uz podršku Prijestonice Cetinje i NP Lovćen objavljuju Javni poziv za mlade na učešće u programu „Mladi rendžeri“.

Pozivamo mlade uzrasta 14 – 17.godina iz Prijestonice Cetinje da se prijave na učešće u programu „Mladi rendžeri“. Program „Mladi rendžeri“ podrazumijeva uključivanje mladih u aktivnosti koje se sprovode u Nacionalnom parku Lovćen.

Ovim pozivom želimo okupiti 15 mladih, uzrasta 14 – 17.godina iz Prijestonice Cetinje koji će učestvovati u tri volonterske akcije u NP Lovćen i pohađati sedmodnevnu ljetnju školu na Ivanovim koritima koja je planirana za početak jula.

Učesnici će imati priliku da kroz sedmodnevnu edukaciju, koja će biti pripremljena po uzoru na programe edukacije u zaštićenim područjima Evrope (Junior Renger Program), saznaju i sami iskuse aktivnosti zaštite prirode. Sedmodnevnoj ljetnjoj školi pridružiće se i mladi iz grada Prijedora koji su volonterske akcije sproveli u NP Kozara.

Junior Renger Program – program edukacije za mlade u zaštićenim područjima razvijen od strane EUROPARC federacije. Program se sprovodi i implementira već 25 godina i u većini evropskih zemalja (Njemackoj, Austriji i Sloveniji, Holandiji). Do danas, takav program nije pripremljen a ni realizovan u državama Zapadnog Balkana i po prvi put će se sprovesti u NP Lovćen. Učesnici će nakon odrađenog programa dobiti sertifikat / priznanje.

Zainteresovani učesnici potrebno je da se prijave na FB stranicu Parkova Dinarida ili putem mejla milica.kandic@parksdinarides.org ili broja telefona: 069 656 893 ne kasnije od 7.juna 2024.godine. 

Aktivnosti se sprovode u okviru regionalnog programa „Aktivni mladi za zaštitu prirode“ kojeg sprovode Parkovi Dinarida i Udruga Dinarica a finansijski je podržan od strane Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu Reload 2, kojeg finansira Evropska unija a implementira UNDP Bosna i Hercegovina.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...