Vijesti

Održana II radionica za izradu Strategije razvoja održivog turizma u opštini Tuzi

Parkovi Dinarida u saradnji sa Lokalnom turističkom organizacijom opštine Tuzi organizovali su II radionicu za izradu Strategije razvoja održivog turizma u opštini Tuzi.

Na radionici okupili smo predstavnike NVO i biznis sektora iz opštine Tuzi kao i predstavnike opštine Tuzi.

Leonora Dedivanović, direktorica Lokalne turističke organizacije opštine Tuzi, na sistematičan način predstavila je  sve potencijale koje opština Tuzi ima a prije svega se odnose na kulturna i prirodna bogatstva opštine Tuzi. 

Jelena Krivčević iz Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije predstavila je iskustva u razvoju seoskog turizma na sjeveru Crne Gore i istakla je veliki potencijal opštine Tuzi za razvoj agroturizma.

Razvoj i efikasno upravljanje zaštićenim područjima opštine Tuzi: Kanjon Cijevne i NP Skadarsko jezero uz razvoj poljoprivrede i agroturizma mogu biti zamajac razvoja opštine Tuzi, istakla je Milica Kandić iz Parkova Dinarida.

Radionicu je vodila eksprtkinja Kirsi Hyevarinen, koja ima tridesetogodišnje iskustvo u oblasti održivog turizma.

Predlozi i sugestije dobijene na radionici, predstavljaju inpute odnosno ulazne podatke za izradu prve Strategije razvoja održivog turizma u opštini Tuzi.

.

.

Aktivnost Izrade Strategije razvoja održivog turizma u opštini Tuzi finansirana je od strane Lokalne turističke organizacije opštine Tuzi i Parkova Dinarida a kroz projekat: „Doprinos efikasniejm upravljanju spomenikom prirode Kanjon rijeke Cijevne“ koji je finansijski podržan od strane Partnerskog fonda za kritične ekosisteme – CEPF i BirdLIfe International.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...