Vijesti

Najava događaja: Izazovi i perspektive u zaštiti spomenika prirode Kanjon rijeke Cijevne

Parkovi Dinarida – Mreža zaštićenih područja Dinarida organizuje događaj pod nazivom: Izazovi i perspektive u zaštiti spomenika prirode Kanjon rijeke Cijevne, koji će se održati 21.03.2024.godine u Sali Skupštine opštine Tuzi, sa početkom u 9h.

Tema okruglog stola je od izuzetne važnosti za očuvanje kanjona rijeke Cijevne, imajući u vidu brojne pritiske ali i izazove u funkcionisanju zaštićenog područja.

Na okruglom stolu predstavićemo “Inventar pritisaka na rijeci Cijevna sa predlogom mjera za sprečavanje ili kontrolu štetnih uticajačija je svrha da se nadograde postojeći podaci i znanja u smislu pritisaka koji postoje na rijeci Cijevni, te da pomogne upravljaču zaštićenim područjem u razumijevanju stanja na terenu i ponudi informacije koje mogu olakšati  sprovođenju mjera ublažavanja ili otklanjanja identifikovanih negativnih uticaja.

Takođe, ovaj događaj biće prilika da se predstave izazovi i perspektive u  upravljanju zaštićenim područjem ali i nalazi Ribolovne osnove za rijeku Cijevnu.

Nacrt agende dostupan je na linku.

Aktivnost se organizuje u okviru projekta: “Doprinos efikasnijem upravljanju spomenikom rpirode Kanjon rijeke Cijevne” a koji je finansijski podržan od strane Partnerskog fonda za kritične ekosisteme v(CEPF) i BirdLIFE International.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...