Vijesti

Najava događaja: Panel diskusija – Invazivne vrste u zaštićenim područjima, iskustva i izazovi

Parkovi Dinarida – mreže zaštićenih područja Dinarida organizuju Panel diskusiju: Invazivne vrste u zaštićenim područjima – iskustva i izazovi, koji će se održati u utorak 12.03.2024. godine u Podgorici, u prostorijama Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, sa početkom u 10:00.

Događajem želimo razmotriti pitanje postojanja i distribucije invazivnih i stranih invazivnih vrsta u zaštićenim područjima u Crnoj Gori kao jednog od najvećih izazova sa kojim se suočavaju ova područja. Na događaju ćemo razmotriti i pitanje trenutnog zakonskog okvira, kao i obaveza u tom smislu, ali i predstaviti iskustva upravljača iz Hrvatske, kao i modele finansiranja i podrške upravljačima u borbi protiv invazivnih vrsta u toj zemlji.

Panel diskusija se organizuje kao završni događaj projekta „Mapiranje stranih invazivnih biljnih vrsta i uspostavljanje Biologer zajednice u Crnoj Gori” koji se realizuje uz podršku Rufford fondacije. Stoga ćemo na događaju predstaviti rezultate Biologer platforme i kartiranja najčešćih invazivnih biljaka u Crnoj Gori, kao i inicijative i rezultate i drugih organizacija civilnog društav u Crnoj Gori.

Agendu događaja možete preuzeti sa linka.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...