Vijesti

Najava: Studijska posjeta u Sloveniju

Parkovi Dinarida – Mreža zaštićenih područja Dinarida u periodu od 22.04. – 26.04.2024. organizovaće studijsku posjetu u Sloveniju za predstavnike: upravljača kanjonom rijeke Cijevne, lokalne turističke organizacije opštine Tuzi, predstavnike udruženje ribolovaca i mjesnih zajednica koje gravitiraju zaštićenom područja Kanjon rijeke Cijevne.

Tokom petodnevne posjete, učesnici će imati prilike da se upoznaju sa dobrim praksama upravljanja rijekom i riječnim fondom ali i benefitima koje donosi zaštita prirode lokalnim zajednicama. Tom prilikom, posjetićemo dolinu rijeke Soče, Bled, kanjon Vintgar rijeke Radovne, izvorište rijeke Bune u Mostaru, rezervat prirode Zelenci, koji je jedan od dva izvora Save.

Očuvana rijeka Cijevna i njen kanjon može da donese brojne benefite po lokalnu zajednicu, te smatram da studijska posjeta u Sloveniju može značajno poslužiti kao primjer i podsticaj za određene promjene u zajednici.

Studijsku posjetu organizujemo u okviru projekta: “Doprinos efikasnijem upravljanju spomenikom prirode Kanjon rijeke Cijevne” koji je finansijski podržan od strane Partnerskog fonda za kritične ekosisteme i Birdlife International.

Više informacija na: milica.kandic@parksdinarides.org .

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...